Economist: Αύξηση 1,3% της ελληνικής οικονομίας μέσα στην επόμενη 2ετία

3 λεπτά ανάγνωση
9 Ιουλίου 2014

Την πρόβλεψη για ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία της τάξης του 1,3% μέσα στην επόμενη 2ετία, η οποία μεσοπρόθεσμα θα ανέλθει σε 3-3,5%, εξέφρασε η ανώτερη αναλύτρια του Economist Intelligence Unit Joan Hoey, η οποία διαπίστωσε ότι η Ελλάδα «κατόρθωσε να πετύχει και να ξεπεράσει τους στόχους της» εν μέσω επώδυνης αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης.

“Υπάρχουν βέβαια κάποιες μεταρρυθμίσεις οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει, αλλά μακροχρόνια πρέπει να ενταθούν”, σημείωσε, δίνοντας έμφαση στην αγορά εργασίας.

Η ίδια χαρακτήρισε τις εξαγωγές ως τον καλύτερο τρόπο για ανάπτυξη, παρατηρώντας: «Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή στερείται ανταγωνιστικότητας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αν και η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά».

Η ίδια εκτίμησε ότι είναι πιθανή η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, ενδεχομένως εντός του 2015, όπως είπε, δεδομένων της εύθραυστης πλειοψηφίας της κυβέρνησης συνεργασίας, των δυσκολιών που καλείται να αντιμετωπίσει και του χρονικού σημείου των προεδρικών εκλογών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο