ΕΕΤ: Απαραίτητη η μείωση στα επιτόκια χορηγήσεων προς επιχειρήσεις

5 λεπτά ανάγνωση
2 Ιουλίου 2013

Στην ανάγκη σύγκλισης των επιτοκίων δανεισμού ιδιαίτερα των επιτοκίων δανεισμού προς τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με τα αντίστοιχα επιτόκια χωρών της ευρωζώνης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Ζανιάς, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με θέμα: «Ο ρόλος των τραπεζών στη χρηματοδότηση της οικονομίας: τρέχουσες εξελίξεις».

Με τις σημαντικές διάφορες των επιτοκίων στην επιχειρηματική πίστη μεταξύ Ελλάδας και των χωρών της ευρωζώνης δεν μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη με τους επιθυμητούς εκείνους ρυθμούς που θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση της ανεργίας, επισήμανε ο κ. Ζανιάς. Ανέφερε ότι στο χρονικό διάστημα που τα επιτόκια στη χώρα μας θα είναι ακόμη υψηλά, σημαντική είναι η συμβολή στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων τραπεζών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το ΕΤΕΑΝ κλπ.

Ο κ. Ζανιάς επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών σηματοδοτεί και ψήφο εμπιστοσύνης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Αναφερόμενος γενικότερα στις συνθήκες ρευστότητας που επικρατούν στην αγορά, έδωσε έμφαση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου που θα έχει ως αποτέλεσμα μέχρι το τέλος το έτους να έχει αποπληρωθεί το σύνολο των οφειλών, ύψους 4% του ΑΕΠ.

Ο κ. Ζανιάς αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος προς τις επιχειρήσεις, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι θα δοθεί έμφαση σε επιχειρήσεις με εξωστρέφεια, οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Συνελήφθη ο γιος του ιδρυτή της MANGO για τον θάνατο του πατέρα του

Σοκ προκαλεί η υπόθεση γύρω από τον θάνατο του ιδρυτή της γνωστής

Προειδοποίηση Moody’s για Ελλάδα: Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας επιστρέφει

Σήμα κινδύνου για την ελληνική οικονομία εκπέμπει η Moody’s Analytics.