Έκδοση εξάμηνων εντόκων 1 δισ. στις 8 Απριλίου

4 λεπτά ανάγνωση
4 Απριλίου 2014

Ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ θα επιχειρήσει να αντλήσει το ελληνικό Δημόσιο την ερχόμενη Τρίτη, μέσω έκδοσης εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), «την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή, ποσού 1.000 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 10 Οκτωβρίου 2014».

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 (Τ+3). Διευκρινίζεται ότι οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις. Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΔΗΧ: Στα €507 εκατ. οι προσφορές για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου – Υπερκάλυψη κατά 2,03 φορές

Με υπερκάλυψη και αύξηση της απόδοσης ολοκληρώθηκε η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «εξαφανίζει» τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος στο Ιράν και το παγκόσμιο ενεργειακό σοκ αλλάζουν εκ νέου