ΕΚΤ: Αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης

2 λεπτά ανάγνωση
8 Σεπτεμβρίου 2022

Σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,75% προχώρησε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. Έτσι το βασικό επιτόκιο από 0,5% διαμορφώνεται πλεόν στο 1,25%.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι αναλυτές προεξοφλούσαν μία αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0,75%, μετά την νέα άνοδο που παρουσίασε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη. Παρά ταύτα αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ είχαν υποστηρίξει με δηλώσεις τους, ότι θα ήταν πιο ενδεδειγμένο να ακολουθηθεί μία λιγότερο επιθετική πολιτική στο μέτωπο των επιτοκίων με μικρότερες αυξήσεις.

Αναλυτικότερα το σκεπτικό της σημερινής απόφαση , τα επόμενα βήματα στη νομισματική πολιτική, αλλά και τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την πορεία της Ευρωπαικής οικονομίας αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο sell off στα ομόλογα: Πληθωρισμός, πετρέλαιο και πολιτική κρίση στη Βρετανία τρομάζουν τις αγορές

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

ΗΠΑ: «Έκρηξη» στον πληθωρισμό παραγωγού στο 6% – Σήμα κινδύνου για νέες ανατιμήσεις

Νέο ισχυρό σοκ δέχεται η αμερικανική οικονομία από το μέτωπο του πληθωρισμού.

Citi: Η Ελλάδα στις ελάχιστες χώρες με ουσιαστική στήριξη απέναντι στο πετρέλαιο

Σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης και τα δημοσιονομικά σχέδια των