ΕΚΤ: Νέα επιβράδυνση του δανεισμού προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις

2 λεπτά ανάγνωση
28 Ιουνίου 2023

Υποχώρησε περαιτέρω τον Μάιο του 2023 ο δανεισμός προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης καθώς οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίζουν να αυξάνουν το κόστος δανεισμού.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των δανείων προς τα νοικοκυριά υποχώρησε στο 2,1% τον Μάιο από 2,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός των δανείων προς επιχειρήσεις εκτός του χρηματοοικονομικού τομέα μειώθηκε στο 4,0% από 4,6% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΚΤ.

Παράλληλα, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του δείκτη κυκλοφορία χρήματος M3 κατρακύλησε στο 1,4% τον Μάιο από 1,9% τον Απρίλιο. Ο μέσος όρος του δείκτη για τους τρεις μήνες μέχρι τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 1,9%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τρέχει» η χρηματοδότηση των εισηγμένων μέσω του Euronext Athens

Σε τροχιά για ρεκόρ πενταετίας αλλά και πιθανότατα 25ετίας κινείται η χρηματοδότηση

Στο 10,6% η ανεργία το α΄3μηνο

Σε 10,6% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Α ́ τρίμηνο 2026 ανήλθε

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, αλλά και μια πρόκληση για την ασφάλεια των επιχειρήσεων

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) εξελίσσεται ταχύτατα από ένα εργαλείο παραγωγικότητας σε έναν