Έλληνας αξιωματούχος: Έχουμε επαρκή ρευστότητα για μια ακόμη δόση προς το ΔΝΤ

2 λεπτά ανάγνωση
19 Μαρτίου 2015

Η κυβέρνηση της Ελλάδας διαθέτει επαρκή ρευστότητα ώστε να αποπληρώσει μια ακόμη δόση, ύψους 350 εκατ. ευρώ, του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην καθορισμένη προθεσμία, την Παρασκευή, είπε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής με συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα.

“Θα πληρώσουμε. Έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε το ΔΝΤ την Παρασκευή”, ανέφερε ο αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αφότους αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης είπε σε μια τηλεοπτική εκπομπή ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει “πρόβλημα ρευστότητας”.

“Είναι αλήθεια ότι έχουμε πρόβλημα να ξεμείνουμε από ρευστό. Πώς να μη συνέβαινε αυτό, από τη στιγμή που από τον Αύγουστο του 2014 δεν έχουμε πάρει καμιά δόση από τους θεσμούς, αλλά εμείς πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας;” διερωτήθηκε o κ. Δραγασάκης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων