ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 0,8% του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής το Φεβρουάριο

3 λεπτά ανάγνωση
30 Μαρτίου 2020

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον αναθεωρημένο Δείκτη Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία, με έτος βάσης το 2015=100,0.

Η αναθεώρηση του δείκτη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού (EK) 1165/1998 βάσει του οποίου, για λόγους συγκρισιμότητας, ο εν λόγω δείκτης αναθεωρείται κάθε πέντε (5) έτη και συγκεκριμένα με έτος βάσης τα έτη που λήγουν σε 0 και 5.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς), με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Φεβρουάριο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2019, παρουσίασε μείωση 0,8% έναντι αύξησης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2019 με το 2018.

Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2020, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2020, παρουσίασε μείωση 2,2% έναντι αύξησης 1,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2019.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2018 – Φεβρουαρίου 2019, παρουσίασε αύξηση 0,3% έναντι αύξησης 4,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματικοοικονικες ενημερωσεις Ελλαδας

Αύξηση 9,8% του εισοδήματος των νοικοκυριών το δ’ τρίμηνο 

Αισθητά ενισχυμένο καταγράφεται το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών στο κλείσιμο του

Τα 8 νέα μέτρα Μητσοτάκη: Ρυθμίσεις έως 72 δόσεις και στοχευμένες ενισχύσεις – Αναλυτικά οι δικαιούχοι σε πίνακες

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το 2025 ο

Η δημοσιονομική υπεραπόδοση άμυνα στην κρίση

Καλά νέα περιμένει η Ελλάδα την ερχόμενη Τετάρτη για το ύψος του