Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ & Κίνας: Η Κίνα ανακοίνωσε δασμούς ύψους έως και 25% σε 128 προϊόντα

2 λεπτά ανάγνωση
2 Απριλίου 2018

Η Κίνα ανακοίνωσε δασμούς ύψους έως και 25% σε 128 προϊόντα που εισάγονται στη χώρα από τις ΗΠΑ, ως αντίποινα των ενεργειών του Ντόναλντ Τραμπ.

Μερικά προϊόντα που επηρεάζονται είναι το κατεψυγμένο χοιρινό κρέας, κρασί, φρούτα, ξηρούς καρπούς διαφόρων ειδών. Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ είχε επιβάλει δασμούς 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο.

Σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, οι δασμοί αυτοί συνδυαστικά θα έχουν κόστος ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων για αμερικανικές εταιρείες.

Ο κατάλογος των προϊόντων στα οποία επιβάλλονται οι νέοι δασμοί -το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή σήμερα- αντιστοιχεί σε εκείνον που είχε δημοσιοποιήσει το Πεκίνο την 23η Μαρτίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα ευρωπαϊκά οχήματα ανακοίνωσε ο Ντ. Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέφυγε ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του όπλα.

Πετρέλαιο: Έντονες διακυμάνσεις με «εκτόξευση» και απότομη αποκλιμάκωση

Η διεθνής αγορά ενέργειας κατέγραψε μία από τις πιο νευρικές συνεδριάσεις των

Εκτίναξη στις τιμές καυσίμων στις ΗΠΑ – Στο κόκκινο λόγω γεωπολιτικής κρίσης

Οι τιμές της βενζίνης στα πρατήρια στις ΗΠΑ αυξήθηκαν φθάνοντας στο υψηλότερο