Έντονη μεταβλητότητα αλλά και κέρδη στο ΧΑ

3 λεπτά ανάγνωση
4 Μαρτίου 2020

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την έντονη μεταβλητότητα να χαρακτηρίζει την εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς.

Η αγορά κινήθηκε ανοδικά, κόντρα στην πτωτική πορεία των τραπεζικών μετοχών, υπερβαίνοντας τα επίπεδα των 770 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 770,54 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,55%.

Ενδοσυνεδριακά έχει κινηθεί σε εύρος διακύμανσης 20,74 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 779,67 μονάδες (+1,74%) και κατώτερη τιμή στις 758,93 μονάδες (-0,96%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 104,116 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 44.278.096 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,14%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου(+3,94%) των Πρώτων Υλών (+2,91%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+2,69%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,88%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,39%). Ανοδικά κινήθηκαν 67 μετοχές, 46 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Αντίδραση με τράπεζες και ΔΕΗ

Ανθεκτικότητα επέδειξε το Χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Χρηματιστήριο: Διόρθωση με επίκεντρο τις τράπεζες

Σε τροχιά διόρθωσης κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να διατηρούν

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής στις 2.374 μονάδες – Ξεχώρισαν ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Με περιορισμένες μεταβολές και διάθεση κατοχύρωσης κερδών κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών.