Έπεισαν το ΤΧΣ ΕΤΕ – Eurobank;

2 λεπτά ανάγνωση
10 Απριλίου 2013

H αγορά προεξοφλεί το ok του ΤΧΣ για τις αυξήσεις κεφαλαίου σε Eurobank και Εθνική. Τα χαρτιά υπεραποδίδουν στο ταμπλό, με τον γενικό δείκτη πάνω από την αντίσταση των 892 μονάδων και την Eurobank στα 30 λεπτά και στο +29,6% και την Εθνική σχεδόν στα 60 λεπτά και πάνω από 26%.

Η κίνηση προέρχεται, σύμφωνα με τραπεζικές πγές, από φίλια χαρτοφυλάκια των δύο τραπεζών, ενώ η κίνηση στις άλλες μετοχές του 25άρη προέρχεται από ξένους, οι οποίοι αγοράζουν ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, ΜΕΤΚΑ, Folli Follie, ΟΛΠ.

 

Oι συναλλαγές ξεπερνούν τα 56 εκατ. υρώ. Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το Δ.Σ. της Εθνικής, το οποίο θα αποφασίσει ταυτόχρονα τους όρους της αύξησης κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση με το ΤΧΣ, ενώ οι σχετικές ανακοινώσει πρόκειται να γίνουν μετά τις 6.30 το απόγευμα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά με ώθηση από τις τράπεζες

Νέα ανοδική κίνηση κατέγραψε το Χρηματιστήριο, με τον ΓΔ να κερδίζει 0,81%.

Χρηματιστήριο: Δεύτερη ημέρα απωλειών με ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, το Χρηματιστήριο έκλεισε με απώλειες.

Στα €15 δισ. ο στόχος για νέα δάνεια το 2026

Η ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης αποτελεί τον βασικό μοχλό για ισχυρή κερδοφορία