Επιβεβαιώνει τη μείωση του αφορολόγητου ο Τζανακόπουλoς

2 λεπτά ανάγνωση
30 Νοεμβρίου 2017

Επιβεβαίωσε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τα σενάρια που συζητούνται στις συνομιλίες με τους θεσμούς, να εφαρμοστεί ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή από 1-1-19, η μείωση του αφορολογήτου. Πρόσθεσε όμως ότι με βάση τον ψηφισμένο νόμο, αυτό θα γίνει μόνο εάν η πρόβλεψη είναι για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% το 2018 και όχι 3,5%.

Ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε πως υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Πρόσθεσε πως, σε κάθε περίπτωση, τον Ιανουάριο, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο της τεχνικής συμφωνίας που συζητείται μεταξύ θεσμών – κυβέρνησης, περιλαμβάνεται και η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές, έως τον Μάρτιο του 2018, εξέλιξη που θα επιτρέψει και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ. Επιπλέον στο κείμενο προβλέπεται και ξεπάγωμα των πλειστηριασμών προς το Δημόσιο.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.