ΕΤΕ: Η ανάκαμψη της οικονομίας παραμένει άνιση

4 λεπτά ανάγνωση
20 Σεπτεμβρίου 2018

H οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα ενισχύεται, αναφέρει η Εθνική Τράπεζα στις προβλέψεις της για την οικονομία μετά την άνοδο του ΑΕΠ στο εξάμηνο.

Τα στοιχεία του ΑΕΠ για την παραγωγή και τα εισοδήματα συνάδουν με μια διατηρήσιμη ανάπτυξη στην επιχειρηματική δραστηριότητα, κάτι που αντανακλάται τόσο στην αυξανόμενη προστιθέμενη αξία της ελληνικής παραγωγής, όσο και στην υψηλότερη εταιρική κερδοφορία, σημειώνει.

Την ίδια στιγμή, οι πρόδρομοι οικονομικοί δείκτες προϊδεάζουν για μια περαιτέρω βελτίωση της δραστηριότητας το γ΄τρίμηνο, όταν και εγγράφεται το μεγαλύτερο μέρος της άμεσης και έμμεσης στήριξης από τον τουρισμό.

Η Εθνική Τράπεζα προβλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξης στο 2,2% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, με την Ελλάδα να παραμένει σε τροχιά για να εμφανίσει μέση ανάπτυξη 2% ή και ακόμη υψηλότερη στο σύνολο του 2018.

Ειδικότερα, η τράπεζα προβλέπει άνοδο του ΑΕΠ κατά 2% εφέτος και κατά 2,3% το 2019.

Ωστόσο, η ΕΤΕ σημειώνει ότι η ανάκαμψη παραμένει άνιση, με σημαντικό αριθμό νοικοκυριών αλλά και λιγότερο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις σε ευάλωτη θέση που αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά, καθώς θα συνεχίζεται η ανάκαμψη. 

Σε γενικές γραμμές, επισημαίνει, η σταθερή βελτίωση στις μακροοικονομικές συνθήκες και η συνεχιζόμενη επανεκτίμηση του ρίσκου χώρας θέτουν το πλαίσιο για επαναξιολόγηση των επενδυτικών ευκαιριών στην οικονομία, καταλήγει η τράπεζα.   

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο