ΕΤΕ: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Banca Romaneasca στην EximBank

1 λεπτό ανάγνωση
23 Ιανουαρίου 2020

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος  ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης του 99.28% της θυγατρικής της ΕΤΕ στη Ρουμανία, Banca Romaneasca SA, στην Export-Import Bank of Romania («EximBank»), μετά την λήψη των σχετικών εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές και τις αρχές ανταγωνισμού.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της Συναλλαγής αυξάνει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET1) του Ομίλου ΕΤΕ για το Q3.19 κατά περίπου 24 μονάδες βάσης.

Η Credit Suisse International ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringer ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Filip & Company ως τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Jefferies: «Ψηφίζει» ελληνικές τράπεζες και «βλέπει» ράλι έως 55% στις μετοχές

Ιδιαίτερα θετική εμφανίζεται η Jefferies για τις ελληνικές τράπεζες.

DBRS: Ισχυρά κέρδη 4,5 δισ. για τις ελληνικές τράπεζες το 2025 – «Ασπίδα» απέναντι στη γεωπολιτική αβεβαιότητα

Οι ελληνικές τράπεζες εισέρχονται στο 2026 ισχυρές, με υψηλή κερδοφορία, ενισχυμένα κεφάλαια.

Goldman Sachs, Citigroup και Jefferies βλέπουν ράλι έως 36% στις ελληνικές τράπεζες

Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στέλνουν οι Goldman Sachs, Citigroup και Jefferies για τις