Eurobank: Η συσσωρευμένη πτώση των τιμών των διαμερισμάτων προσεγγίζει το 38,11%

3 λεπτά ανάγνωση
12 Φεβρουαρίου 2015

Η Ελλάδα είχε και εξακολουθεί να έχει τον υψηλότερο μέσο εβδομαδιαίο αριθμό ωρών εργασίας σε σχέση με την ΕΕ-15, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Στο 3ο τρίμηνο του 2014, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δούλευε κατά μέσο όρο περίπου 5,5 περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως από τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαίο.

Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το επίπεδο της εγχώριας παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών μπορεί να ερμηνευτεί ως ένδειξη χαμηλής παραγωγικότητας», εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Eurobank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Σχετικά με την αγορά ακινήτων αναφέρουν ότι «στο 4ο τρίμηνο του 2014 ο ετήσιος ποσοστιαίος ρυθμός μεταβολής των τιμών των διαμερισμάτων παρουσίασε επιβράδυνση από -7,12% στο 3ο τρίμηνο στο -5,83%. Από το 4ο τρίμηνο του 2008 μέχρι και το 4ο τρίμηνο του 2014 η συσσωρευμένη πτώση των τιμών των διαμερισμάτων προσεγγίζει το -38,11%». «Η συγκεκριμένη πτώση, παράλληλα και με το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρας μας ισοδυναμεί με ένα αρνητικό αποτέλεσμα πλούτου το οποίο οδηγεί σε μείωση της ζήτησης αγαθών και υπηρεσιών», εκτιμούν οι αναλυτές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Ρεκόρ €4,26 δισ. στον τζίρο, με φόντο την επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές

Με τζίρο €4,26 δισ. και πτώση του ΓΔ ολοκλήρωσε το Χρηματιστήριο τη

JP Morgan: Έως 30% περιθώριο ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες – Οι νέοι στόχοι

Οι ελληνικές τράπεζες περνούν σε νέα φάση ανάπτυξης, σύμφωνα με την JP

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο – Κάτω από τις 2.700 μονάδες ο ΓΔ

Οι πωλητές κυριάρχησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και έστειλαν τον Γενικό Δείκτη κάτω