Eurobank: Μείωση του ΑΕΠ κατά 0,4% – 0,6% σε τριμηνιαία βάση

4 λεπτά ανάγνωση
8 Απριλίου 2015

Μείωση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 0,4% με 0,6% σε τριμηνιαία βάση (και κυκλικά προσαρμοσμένους όρους), με τον αντίστοιχο ετήσιο ρυθμό μεταβολής να διαμορφώνεται μεταξύ 0,0% και 0,2%, διαπιστώνει ανάλυση της Eurobank, βάσει σειράς σχετικών μακροοικονομικών στοιχείων που έχουν δημοσιευτεί έως την 6η Απριλίου του ιδίου έτους.

Οι ανωτέρω εκτιμήσεις για το ρυθμό μεταβολής του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ελλάδας το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θεωρούνται αυστηρά προκαταρκτικές, καθώς η ροή των μακροοικονομικών στοιχείων που αφορούν την εν λόγω περίοδο θα συνεχιστεί τους επόμενους δύο μήνες.

Σημειώνεται ότι η πρώτη επίσημη εκτίμηση για το ΑΕΠ της Ελλάδας το 1ο τρίμηνο του έτους αναμένεται να δημοσιευθεί από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. την 15η Μαΐου 2015, αναφέρεται στην ανάλυση.

Για το σύνολο του έτους 2015, η Eurobank συνεχίζει να αναμένει ελαφρώς θετικό ετήσιο ρυθμό μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ της Ελλάδας, κυρίως λόγω προσδοκιών για περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητας στον τουριστικό κλάδο, επιβράδυνση του ρυθμού μεταβολής των εισαγωγών και μικρή θετική επίδραση (0,13 ποσοστιαίες μονάδες) από τη βάση σύγκρισης με το προηγούμενο έτος.

Τονίζεται, δε, ότι μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την επαλήθευση της ανωτέρω πρόβλεψης είναι η ταχεία άρση της αβεβαιότητας που πηγάζει από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεων με τους επίσημους δανειστές με στόχο την υλοποίηση των συμφωνιών του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου του 2015.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Euroxx: Ράλι έως 37% για τις ελληνικές τράπεζες – Ισχυρό story ανάπτυξης και επενδυτική ευκαιρία

Ένα ισχυρό επενδυτικό story με σημαντικό discount βλέπει η Euroxx Research για

Eurobank: «Generation Forward» – Μια πρωτοβουλία για τη νέα γενιά του Private Banking

H Eurobank, παραμένοντας προσηλωμένη στη διαμόρφωση λύσεων που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις του

Τί φέρνει η αναβάθμιση της MSCI για το χρηματιστήριο και την οικονομία

Η απόφαση και της MSCI να αναβαθμίσει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά στην κατηγορία των