Eurobank: Προχωρά σε έκδοση Tier II ομολογιών για εξαγορά των προνομιούχων δημοσίου

4 λεπτά ανάγνωση
26 Οκτωβρίου 2017

Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Eurobank στις 3 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ., στην Αθήνα, στο «Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη» (αίθουσα «Ιωάννης Σ. Λάτσης»), Λεωφ. Αμαλίας 20.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Εξαγορά εξ ολοκλήρου από την Τράπεζα των προνομιούχων μετοχών εκδόσεώς της και κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου συνολικής ονομαστικής αξίας €950.125.000 και έκδοση από την Τράπεζα ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης συνολικής ονομαστικής αξίας €950.000.000, προκειμένου η εξαγορά να γίνει με αντάλλαγμα (i) €125.000 σε μετρητά και (ii) την παράδοση στο Ελληνικό Δημόσιο ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης συνολικής ονομαστικής αξίας €950.000.000. Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

2. Κατόπιν της απόκτησης από την Τράπεζα των προνομιούχων μετοχών εκδόσεώς της λόγω της εξαγοράς τους, μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά €950.125.000 δια της ακύρωσης των εξαγορασθησομένων προνομιούχων μετοχών εκδόσεώς της και αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 5 και 6 του καταστατικού της Τράπεζας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

3. Ανακοίνωση της εκλογής δύο νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη από το νόμο απαρτία, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας θα συνέλθει σε Α’ Επαναληπτική Συνεδρίαση στις 8 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ., στην Αθήνα, στο «Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη» (αίθουσα «Ιωάννης Σ. Λάτσης»), Λεωφ. Αμαλίας 20, χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Morgan Stanley: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Ελλάδα – Κορυφαίες επιλογές Alpha Bank και ΔΕΗ

Η Morgan Stanley κρατά θετική στάση για την Ελλάδα και τις ελληνικές

Euroxx – Νέο άλμα στις τιμές-στόχους των τραπεζών – πρώτη επιλογή η Eurobank

Η Euroxx ανεβάζει σημαντικά τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Goldman Sachs: Ανεβάζει τον Γενικό Δείκτη στις 2.800 μονάδες

Νέο, υψηλότερο στόχο για το ελληνικό χρηματιστήριο δίνει η Goldman Sachs.