Εurobank:Στο 19% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας

3 λεπτά ανάγνωση
12 Μαΐου 2014

Οπως αναφέρει σε  ανοικτή επιστολή προς τους εργαζομένους στην τράπεζα ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου «η  Eurobank είναι πλέον η πρώτη ελληνική τράπεζα με πλειοψηφική ιδιωτική μετοχική βάση (65%) και με τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.»

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank κατά 2 δις 864 εκατ., είναι η τρίτη μεγαλύτερη συναλλαγή στον κόσμο το 2014 και η μεγαλύτερη τραπεζική συναλλαγή που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει ο ίδιος σηματοδοτεί την αρχή μίας νέας Eurobank.

Οπως υποστηρίξε ακόμη η πολυμετοχική πλέον σύνθεση της Eurobank θα ενισχύσει την συμμετοχή της στους χρηματιστηριακούς δείκτες και την εμπορευσιμότητα της μετοχής, η οποία θα έχει την υψηλότερη διασπορά μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank συμμετέχουν πλεον σημαντικοί βασικοί μέτοχοι, όπως η Fairfax, η Wilbur Ross, και η Capital Research, καθώς και άλλους επενδυτές διεθνούς εμβέλειας από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

DBRS: Από θέση ισχύος οι ελληνικές τράπεζες – Κέρδη €2,4 δισ.

Οι ελληνικές τράπεζες ξεκινούν το δεύτερο εξάμηνο του 2026 από ισχυρή βάση,

Χρηματιστήριο: Τέταρτος ανοδικός μήνας με τραπεζικό ράλι 7,2%

Με ήπιες κινήσεις έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, μετά από έναν ιδιαίτερα

Eurobank: Κρατικός Προϋπολογισμός – Υπεραπόδοση εσόδων, δημοσιονομική σταθερότητα και ανάγκη συνέχισης της συνετής πολιτικής

Η εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026 ήταν