Eurostat: Στο 0,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
19 Ιανουαρίου 2016

Κατά 0,4% αυξήθηκε τον Δεκέμβριο ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, έναντι -0,1% τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα επανήλθε σε θετικό έδαφος για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες, ενισχυόμενος κατά 0,4% τον τελευταίο μήνα του 2015.

Τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ε.Ε., ο πληθωρισμός κατά τον ίδιο μήνα, διαμορφώθηκε στο 0,2%.

Συνολικά, 12 χώρες σημείωσαν αρνητικό ρυθμό πληθωρισμού, με τη Βουλγαρία (0,9%), τη Ρουμανία (0,7%) και την Κύπρο (0,6) να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πτώση. Στον αντίποδα, τα μεγαλύτερη επίπεδα καταγράφηκαν στο Βέλγιο (1,4%), στη Μάλτα (1,2%) και στην Αυστρία (1,1%).

Στους επιμέρους κλάδους, η τιμή των τροφίμων αυξήθηκε κατά 0,10% και των καπνικών κατά 0,06% , ενώ η τιμή των καυσίμων υποχώρησε κατά 0,4% και του αερίου κατά 0,1%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: Η εξωτερική συγκυρία και οι διαρθρωτικές αδυναμίες συντηρούν τον πληθωρισμό

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, o ετήσιος πληθωρισμός

Πληθωρισμός: Άλμα στο 5,1% στην Ελλάδα – Στο 3,8% η ευρωζώνη

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σκαρφάλωσε στο 5,1% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα

Γαλλία: Χρέος-ρεκόρ στο 119% του ΑΕΠ – Το δημοσιονομικό «τσουνάμι» απειλεί την Ευρώπη

Σε επικίνδυνη δημοσιονομική τροχιά κινείται πλέον η Γαλλία, καθώς το δημόσιο χρέος