FAZ: Κενό έως €3,6 δισ. για μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο

3 λεπτά ανάγνωση
21 Ιουνίου 2015

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει πλήρως μισθούς και συντάξεις στο τέλος του Ιουνίου, υποστηρίζει σε κυριακάτικο δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται εσωτερικούς υπολογισμούς των δανειστών, το κενό στα δημόσια ταμεία για τον Ιούνιο ανέρχεται σε 2 έως 3,6 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει – σύμφωνα με την FAZ – πως όχι μόνο δεν θα είναι δυνατό να πληρωθεί η δόση 1,6 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά θα υπάρξει και μερική καταβολή μισθών και συντάξεων.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ακόμη και αν υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων τις επόμενες ημέρες, το πρόβλημα θα παραμείνει, καθότι δεν θα είναι δυνατό να εκταμιευθούν χρήματα στήριξης έως ότου να υπάρξει η απαραίτητη επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια.

Το επίμαχο δημοσίευμα διέψευσε πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την καταβολή των συντάξεων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και