FED: Συνεχίζεται το “taper”

2 λεπτά ανάγνωση
11 Φεβρουαρίου 2014

Στην εξαμηνιαία αναφορά της FED στο Κογκρέσο η νέα πρόεδρος της FED, Janet Yellen, φαίνεται να ταυτίζεται και να υποστηρίζει την πολιτική του “taper” ακολουθώντας τα βήματα του προκατόχου της.

Η πρόεδρος της FED τονίζει ότι στόχος της Κεντρικής Τράπεζας των Η.Π.Α είναι να συνεχιστεί το “taper” και στις επόμενες συνεδριάσεις της FOMC, ενώ υπογραμμίζει ότι υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά προκειμένου η αγορά εργασίας να βρεθεί στα επιθυμητά επίπεδα.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής της φαίνεται να μην ανησυχεί για τη κρίση που βιώνουν οι αναδυόμενες οικονομίες και τα υψηλά επίπεδα μεταβλητότητας στις αγορές αν και διευκρινίζει ότι η FED συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή τους κινδύνους που απορρέουν από την πτώση των αναδυόμενων οικονομιών.

Τέλος, προβλέπει μια ήπια αύξηση της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης στις Η.Π.Α για το οικονομικό έτος 2014/2015.

Ενισχύεται το USD μετά τις ανακοινώσεις.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fed: Στο μικροσκόπιο τα επιτόκια και οι νέοι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία

Τα πρακτικά της Federal Reserve τραβούν σήμερα τα βλέμματα των διεθνών αγορών.

HSBC: Γιατί η bull market δεν τελείωσε – Οι αγορές που προτιμά έως το τέλος του 2026

Οι επενδυτές βρήκαν αρκετές αφορμές για να αμφισβητήσουν τη διάρκεια της bull

ΗΠΑ: Βουτιά του πληθωρισμού στο 3,5% – Η ενέργεια έδωσε προσωρινή ανάσα

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβράδυνε απότομα τον Ιούνιο και αιφνιδίασε θετικά τις