Φορολογικές δηλώσεις το Φεβρουάριο, πληρωμή φόρων από το Μάιο

3 λεπτά ανάγνωση
27 Ιανουαρίου 2016

Από τον Μάιο θα αρχίσει η πληρωμή των φόρων εισοδήματος, σε μια προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να απλώσει στη διάρκεια του έτους τις διάφορες φορολογικές υποχρεώσεις και να μην πέσει ασήκωτος ο λογαριασμός στο δεύτερο εξάμηνο όπως συνέβη πέρυσι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων από την 1η Φεβρουαρίου, χρονοδιάγραμμα το οποίο κρίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες εφικτό στον βαθμό που δεν υπάρξουν ανατροπές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, οι δηλώσεις θα υποβληθούν στο διάστημα από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου και η πληρωμή των φόρων θα γίνει σε τρεις δόσεις, έως τα τέλη των μηνών Μαΐου, Ιουλίου και Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας έχει ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών (έως τις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία), ενώ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά έχει ετοιμαστεί και το νέο έντυπο Ε1, στο οποίο οι αλλαγές είναι οριακές σε σχέση με πέρυσι.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο