F.T.: «Ο γιος του Μητσοτάκη με τα χιλιάδες ρουσφέτια, θέλει να τα αλλάξει όλα»

3 λεπτά ανάγνωση
16 Ιουλίου 2013

Στην πρώτη «επίσημη σφαγή» δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα, αναφέρονται σε άρθρο τους οι Financial Times, κάνοντας λόγο για ένα χτύπημα στο πελατειακό σύστημα της Ελλάδας που παραμένει ισχυρό.

Αφού αναφέρεται στα «rοusfetia» και στις αντιδράσεις που δημιούργησε η απόφαση, η εφημερίδα φιλοξενεί και τη δήλωση ενός 24χρονου δημοτικού αστυνομικού που μπήκε από την «πίσω πόρτα», ο οποίος το παραδέχεται και συμπληρώνει ότι οι γονείς του θα χρησιμοποιήσουν όλη την επιρροή τους για να σώσουν το τομάρι του.

Όπως λέει, μπήκε στο Δήμο Αθηναίων χάρη στην οικογενειακή σύνδεση με πρώην δήμαρχο. Λίγο πιο κάτω οι F.T. ρίχνουν την μπηχτή στην οικογένεια Μητσοτάκη με αφορμή την υπουργοποίηση του Κυριάκου. «Ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού που είναι γνωστός για χιλιάδες ρουσφέτια κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θέλει να κάνει τη ρήξη με το παρελθόν», γράφει η εφημερίδα.

“H κρίση έφερε το τέλος του παλαιού συστήματος και δημιούργησε ευκαιρία για να δημιουργηθεί μια νέα βάση με ποικίλα κριτήρια ώστε όσοι υστερούν να παροτρύνονται και όσοι εργάζονται σωστά να ανταμείβονται”, δηλώνει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην εφημερίδα. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: Ρεκόρ όλων των εποχών στην ελληνική αγορά με €18 δισ. προσφορές

Με τη μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ιστορία της ελληνικής αγοράς, ολοκληρώθηκε η

ΔΝΤ: Παράδειγμα για άλλες χώρες η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα

Έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης ως βασικό παράγοντα

Σ. Λιβανός: «Κατηγορούμαι από τους ψηφοφόρους μου ότι δεν κάνω ρουσφέτια»

Ο βουλευτής της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός ανέφερε πως δέχεται συχνά παράπονα από