Φωτίου:H μείωση των συντάξεων «δεν είναι τελειωμένο γεγονός»-τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα εφαρμοστούν!

3 λεπτά ανάγνωση
7 Μαΐου 2018

Νέες κυβερνητικές υποσχέσεις για ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου παρά τον ψηφισμένο νόμο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου συνέστησε μέσω του ΣΚΑΪ στους συνταξιούχους να «κάνουν λίγο υπομονή» και να «σπεύδουν βραδέως», υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά τα θέματα «δεν είναι τελειωμένα».

Την ίδια στιγμή ωστόσο, παραδέχτηκε ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους κι έχουν νομοθετηθεί θα εφαρμοστούν.

Όπως είπε, υπάρχει μεν ο ψηφισμένος νόμος αλλά συνάμα «είμαστε σε μία κατάσταση μετάβασης που είναι κοσμογονική που θα φέρει και άλλα πράγματα.

Η κ. Φωτίου έκανε λόγο για κλίμα τρομοκράτησης των συνταξιούχων από μέσα ενημέρωσης και για «εφιαλτικά τρέιλερ των καναλιών».

Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, η μείωση θα αφορά την προσωπική διάφορα που έχουν οι συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ.

Η τοποθέτηση της κ. Φωτίου ήλθε στον απόηχο της παραδοχής του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσκαλώτου ότι δεν είναι ακόμα ώρα η Αθήνα να θέσει θέμα μη μείωσης συντάξεων.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαξίμου: Σχέδιο επανεκκίνησης μετά τη συμφωνία με Μακρόν

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί άμεση πολιτική επανεκκίνηση.

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Α. Πορτοσάλτε: «Δεν άκουσα κουβέντα από αυτούς που κλαψουρίζουν για τους οφειλέτες»

Ο Άρης Πορτοσάλτε σχολιάζει τα νέα μέτρα Μητσοτάκη.