Γ. Κατρούγκαλος: Επιστρέφουν στο Δημόσιο 3.500 απολυμένοι

3 λεπτά ανάγνωση
1 Φεβρουαρίου 2015

“Όλοι οι απολυμένοι, μόνιμοι υπάλληλοι ή με σχέση αορίστου χρόνου- περίπου 3.500 είναι- θα επιστρέψουν στη δουλειά τους” επισημαίνει στο Βήμα ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τονίζει πως ο τρόπος άρσης των απολύσεων θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις ενώ δεσμεύεται ότι θα καταργηθεί ο νόμος Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα. Θεωρεί, όμως, αναγκαία την κινητικότητα και δηλώνει ότι οι απολυμένοι που θα επιστρέψουν “δεν είναι αναγκαστικό να πάνε όλοι στις ίδιες θέσεις πίσω”.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι ως κόμμα της Αριστεράς “είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε τη Δημόσια Διοίκηση με τον ίδιο τρόπο που ο Νίξον ήταν ο μόνος που μπορούσε να πάει στην Κίνα”.

Αναφορικά με την αξιολόγηση προσθέτει ότι “στο παρελθόν όλοι ήταν άριστοι. Ένα τέτοιο σύστημα αξιολόγησης που τους βγάζει όλους άριστους δεν έχει νόημα”. Προαναγγέλλει και αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο των Δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας όμως ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και