Γ. Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά

4 λεπτά ανάγνωση
10 Ιανουαρίου 2014

Για σημαντικά επιτεύγματα στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ενώ τόνισε ότι «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας».

«Από άποψης δημοσιονομικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά, καθώς πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά επί πολλά, πολλά χρόνια», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στην πορεία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε «ως αναγκαίο, αν και δύσκολο, επόμενο βήμα» το άνοιγμα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, αλλά και την αλλαγή της οικονομικής δομής της χώρας. Όπως είπε, «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας, αυτό που υπολείπεται είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα μέρος εξ αυτών θα συζητηθεί στις αρχές του 2014, ενώ το κυριότερο θέμα που αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί το τρέχον πρόγραμμα θα αποφασιστεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Αναφερόμενος, τέλος, στην Ευρωζώνη, ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα και εμφανίστηκε ανένδοτος για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης.

«Έχουμε κάνει πολύ δουλειά για τους προϋπολογισμούς» και «πρέπει να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει