Γ. Προβόπουλος: «Οι δηλώσεις για τη διαρροή μόνο καλό δεν μας κάνει»

4 λεπτά ανάγνωση
4 Απριλίου 2016

Ο πρώην διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εκτίμησε ότι η μεγιστοποίηση του θορύβου και οι δηλώσεις ένθεν και ένθεν για τη διαρροή των Wikileaks «μόνο καλό δεν μας κάνει».

Κληθείς από τον 9.84 να σχολιάσει τις διαρροές των συνομικών Τόμσεν – Βελκουλέσκου ο κ. Προβόπουλος είπε: «Θα ονομάσω αυτές τις διαρροές, “πονηρές”, γιατί όλοι γνωρίζουμε πώς προήλθαν ή μπορούμε να φανταστούμε. Εννοώ όχι με ορθόδοξο τρόπο. Δεν είμαι ντετέκτιβ, για να ξέρω τι ακριβώς συνέβη, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι ανορθόδοξος ο τρόπος των διαρροών. Το να μεγιστοποιηθεί ο θόρυβος και να γίνονται δηλώσεις ένθεν και ένθεν, μόνο καλό δεν μας κάνει. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει η διαπραγμάτευση του ΔΝΤ, επειδή εμείς σηκώσαμε ανάστημα και δείξαμε ενοχλημένοι».

Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση αυτή καθεαυτή ο κ. Προβόπουλος ανέφερε πως «το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής ήταν εξαρχής λανθασμένο, διότι έδωσε αποκλειστική έμφαση στα έσοδα, μέσω αύξησης των φορολογικών συντελεστών και προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους. Αυτό παραμένει»

Και κατέληξε:  Σήμερα, επειδή δεν μπορούμε να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή και αποφεύγουμε να κόψουμε δαπάνες και το λίπος που ακόμα υπάρχει, καταφεύγουμε στην εύκολη λύση “φόροι, φόροι, φόροι”. Οι φόροι όμως πνίγουν την ανάπτυξη».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και