Γ. Στουρνάρας: Τα δύο «κλειδιά» για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

3 λεπτά ανάγνωση
3 Φεβρουαρίου 2020

Η πιστωτική επέκταση και η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελούν τα δύο «κλειδιά» για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφάλαια, χρειάζεται όμως να μειώσουν τις επισφάλειες, ώστε να συνδράμουν πιο ενεργά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ο κ. Στουρνάρας στην ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ. Όπως σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με δυναμικούς ρυθμούς 2,2% το 2019.

Ο κ. Στουρνάρας προειδοποίησε ότι η επόμενη κρίση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, γι αυτό και είναι ζωτικής σημασίας η τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη. Στο ίδιος μήκος κύματος, και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκίντος, υπογράμμισε ότι «η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης είναι ζωτικής σημασίας» για τις επιδόσεις της οικονομίας στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Στουρνάρας, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε διαφορετική αρχιτεκτονική για τη Ζώνη του Ευρώ, ώστε να γεφυρώσουμε το χάσμα ανταγωνιστικότητας».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Εβδομάδα διόρθωσης – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ και η ΑΜΚ των €4 δισ.

Με απώλειες έκλεισε μια έντονα διορθωτική εβδομάδα στο Χρηματιστήριο, με το ενδιαφέρον

Δ. Τσιτσιράγκος (πρόεδρος Alpha Bank): «Η Ελλάδα δεν είναι πλέον recovery story, είναι επενδυτικός προορισμός»

Ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος τόνισε στο Delphi Economic Forum XI ότι η Ελλάδα

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική