«Γενί Σαφάκ»: Η Τουρκία αγοράζει και τρίτο γεωτρύπανο

2 λεπτά ανάγνωση
9 Δεκεμβρίου 2019

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει της προεργασίες για την αγορά ενός τρίτου γεωτρύπανου που θα πλαισιώσει το Φατίχ και Γιαβούζ αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, η τουρκική κυβέρνηση αξιολογεί τα δεδομένα όσον αφορά τον ανεφοδιασμό του πλοίου. Οι κινήσεις της στρέφονται προς νορβηγικές εταιρείες από τις οποίες αγόρασε τα πλωτά γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία σχεδιάζει να παράγει η ίδια τα υλικά που χρειάζονται για γεωτρήσεις και έρευνες, ενώ θα γίνει και εκπαίδευση προσωπικού. Η εξέλιξη αυτή προκύπτει καθώς πολλές χώρες επέβαλαν εμπάργκο προμηθειών στην Τουρκία για τις εξορύξεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ, Ρούμπιο και Χέγκσεθ στην Αθήνα τον Ιούλιο

Επίσκεψη στην Ελλάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του υπουργού Πολέμου, Πιτ

Τουρκία: Στο 32,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Ανοδικά και πάνω από τις προβλέψεις κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον

Τουρκία: Εννέα νεκροί, ανάμεσά τους τρεις μαθητές, και 20 τραυματίες από πυρά σε δημοτικό σχολείο

Εννέα άνθρωποι, ένας εκπαιδευτικός και τρεις μαθητές, σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από