Γερμανία: Στο 7,9% ο πληθωρισμός τον Μάϊο

2 λεπτά ανάγνωση
14 Ιουνίου 2022

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάϊο, άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 50 ετών, λόγω των υψηλότερων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 7,9% σε ετήσια βάση υπολογίζοντας τα εθνικά στάνταρντς και κατά 8,7% εναρμονισμένος με τα στάνταρτνς της ΕΕ. Η μέτρηση διαμορφώθηκε σε συμφωνία με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis.

Η επιτάχυνση του ετήσιου ρυθμού πληθωρισμού, που έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από το 1973, οφείλεται στις υψηλότερες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,9% με βάση τα εθνικά στάνταρντς και κατά 1,1% με βάση τα ευρωπαϊκά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Χρέος-ρεκόρ στο 119% του ΑΕΠ – Το δημοσιονομικό «τσουνάμι» απειλεί την Ευρώπη

Σε επικίνδυνη δημοσιονομική τροχιά κινείται πλέον η Γαλλία, καθώς το δημόσιο χρέος
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Στο 3,5% ο πληθωρισμός το 2026 – «Φωτιά» από ενέργεια και υπηρεσίες

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα Ιούλιο- Αύγουστο.

Παγκόσμιο σοκ στα ομόλογα: Το πετρέλαιο εκτοξεύει τις αποδόσεις σε υψηλά δεκαετιών

Νέο κύμα πωλήσεων χτυπά τις διεθνείς αγορές ομολόγων.