Για φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ κατηγορείται ο Γ. Παπαντωνίου

2 λεπτά ανάγνωση
7 Νοεμβρίου 2013

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος, ζητά η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, με παραγγελία της προς τον οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου.

Αντίθετα, η εισαγγελέας διαπιστώνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, στην οποία εντοπίστηκε αδικαιολόγητο από τον φορολογικό έλεγχο ποσό 1.311 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Για να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις θα πρέπει να ολοκληρωθεί διοικητικά ο φορολογικός έλεγχος από την αρμόδια ΔΟΥ. Στη συνέχεια θα ασκήσει τις διώξεις ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος λόγω αρμοδιότητας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις