Γιλντιρίμ: Υπάρχουν 130 βραχονησίδες «των οποίων η κυριότητα είναι αβέβαιη»

2 λεπτά ανάγνωση
3 Φεβρουαρίου 2017

Υπάρχουν 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο «των οποίων η κυριότητα είναι αβέβαιη» δήλωσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας και του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου για τα Ίμια.

Όπως γράφει η Hurriyet, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφερε ακόμη ότι η Άγκυρα «απαντά με χαμόγελο στις προκλήσεις που προέρχονται από την άλλη πλευρά» και ότι αυτό «δεν πρέπει να εκλαμβάνεται με λάθος τρόπο».

Αναφερόμενος στην απόφαση για μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, ο Γιλντιρίμ είπε πως έστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας την απογοήτευση της Άγκυρας για την εξέλιξη αυτή. Επανέλαβε επίσης το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8», ενώ όπως πρόσθεσε, δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ, Ρούμπιο και Χέγκσεθ στην Αθήνα τον Ιούλιο

Επίσκεψη στην Ελλάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του υπουργού Πολέμου, Πιτ

Τουρκία: Στο 32,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Ανοδικά και πάνω από τις προβλέψεις κινήθηκε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον

Τουρκία: Εννέα νεκροί, ανάμεσά τους τρεις μαθητές, και 20 τραυματίες από πυρά σε δημοτικό σχολείο

Εννέα άνθρωποι, ένας εκπαιδευτικός και τρεις μαθητές, σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από