Γκεοργκίεβα: Η παγκόσμια ανάπτυξη θα υποχωρήσει το 2020 κάτω από τα περσινά επίπεδα

3 λεπτά ανάγνωση
4 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός αποτελεί σοβαρή απειλή για την παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε την Τετάρτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, λέγοντας ότι από τον ιό έχει επηρεαστεί μία στις τρεις χώρες-μέλη του Ταμείου.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, τα 189 μέλη του ΔΝΤ είναι αποφασισμένα να λάβουν συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η ίδια σημείωσε ότι η ζήτηση έχει υποχωρήσει λόγω της μεγαλύτερης αβεβαιότητας. Σύμφωνα με την κα Γκεοργκίεβα, το σοκ του ιού είναι ασυνήθιστο, καθώς επηρεάζει την προσφορά και τη ζήτηση και περιορίζει την κινητικότητα.

Tόνισε ωστόσο πως το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα βασίζεται σε πιο στέρεα θεμέλια από ό,τι την περίοδο της κρίσης του 2008.

Όσον αφορά την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2020, η κα Γκεοργκίεβα υποστήριξε ότι θα υποχωρήσει κάτω από τα περσινά επίπεδα, αλλά πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς τον αντίκτυπο. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Παράδειγμα για άλλες χώρες η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα

Έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης ως βασικό παράγοντα
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η