Guardian: Τετράμηνη παράταση συζητάνε Τσίπρας – Μέρκελ

4 λεπτά ανάγνωση
21 Μαΐου 2015

Μια τετράμηνη παράταση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος βρίσκεται στο τραπέζι και είναι πολύ πιθανό ότι θα συζητηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σήμερα το βράδυ στη Ρίγα, αναφέρει ο Guardian, που επικαλείται πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Γερμανοί αξιωματούχοι κοντινοί στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζουν ότι εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να λάβει η Αθήνα «ανάσα» τεσσάρων μηνών, που θα της επιτρέψει να συγκροτήσει μια λεπτομερή λίστα μεταρρυθμίσεων.

Ακόμη, το ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης των ηγετών της Γερμανίας και της Ελλάδας.

«Ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος μιλώντας με προσεκτικό τρόπο και έχοντας εξετάσει τα πράγματα, το περιέγραψε ως ένα πιθανό αποτέλεσμα που συζητείται πολύ σοβαρά» ανέφερε πηγή στην ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας, Helena Smith.

«Θα ήταν απολύτως λογικό. Αν δεν συμβεί, κοιτάμε ένα σενάριο σαν αυτό της Κύπρου με κεφαλαιακούς ελέγχους και κλειστές τις τράπεζες, ότι πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ» πρόσθεσε.

«Η μεγάλη πρόκληση είναι ότι δεν μοιάζει μια επανάληψη της παράτασης που είχαμε τον Φεβρουάριο.Θα πρέπει να φαίνεται εντελώς διαφορετική, γιατί αυτή η λύση μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα. Υπάρχει μόνο ένα σημείο στην δημιουργία μιας χρηματοδοτικής γέφυρας όπως αυτή και αυτό είναι αν η ευρωπαϊκή πλευρά πιστεύει πραγματικά ότι θα οδηγήσει σε μεταρρυθμίσεις».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και