ΕΕΤ: Ζητά αλλαγές για τον εξωδικαστικό μηχανισμό χρεών των επιχειρήσεων

2 λεπτά ανάγνωση
29 Μαρτίου 2017

Σημαντικές αλλαγές στον νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό των χρεών των επιχειρήσεων που κατατέθηκε χθες στη προπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής ζητά η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομίας.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι περνά πολύτιμος χρόνος χωρίς να αλλάζουν διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες απειλούν να ενισχύσουν την αντίσταση των συστημικών κακοπληρωτών.

Μεταξύ άλλων, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ζητά να ξεκινήσει η ισχύς του νόμου μόνο εφόσον ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα, να περιοριστεί η ρύθμιση των χρεών μόνο στα χρέη των επιχειρήσεων και όχι στα προσωπικά δάνεια των ιδιοκτητών τους, αλλά και να ανέβει το κατώτατο όριο ένταξης στον μηχανισμό στις 50.000 ευρώ από 20.000 ευρώ που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και