H Eλλάδα προσδοκά σε συμφωνία με τους δανειστές – Θα αποπληρώσει το ΔΝΤ στις 9/4

3 λεπτά ανάγνωση
2 Απριλίου 2015

Τις βάσεις για συμφωνία με τους δανειστές της την επόμενη εβδομάδα θέτει η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει το Reuters, σχολιάζοντας τη διάψευση, από την πλευρά της Αθήνας, του γερμανικού περιοδικού Spiegel περί μη καταβολής της δόσης προς το ΔΝΤ.

Χθες, το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Ν. Βούτση, έκανε λόγο για απειλή της Ελλάδας να μην καταβάλλει τη δόση προς το ΔΝΤ, στις 9 Απριλίου, εάν οι δανειστές δεν εκταμιεύσουν μέρος της δόσης προς την Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει στη συνέχεια τις πληροφορίες του Spiegel.

«H Eλλάδα προσδοκά σε συμφωνία με τους δανειστές της την επόμενη εβδομάδα και δεν σκοπεύει να καθυστερήσει την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ», όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες περί κινδύνου χρεοκοπίας της, προσθέτει.

Η Ελλάδα απέχει μόλις λίγες εβδομάδες από την εξάντληση των ταμειακών της διαθεσίμων, όμως οι δανειστές της έχουν παγώσει τη χορήγηση κάθε είδους βοήθειας, εάν η Αθήνα δεν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει και διαμηνύει ότι η πληρωμή του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου είναι το επόμενο κρίσιμο τεστ για την ελληνική κυβέρνηση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων