Η ευέλικτη εργασία και το Πάσχα έριξαν την ανεργία

3 λεπτά ανάγνωση
5 Απριλίου 2018

Οι ευέλικτες μορφές εργασίας και η πασχαλινή περίοδος που ήρθε νωρίτερα φέτος αύξησε την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Μάρτιο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δημιούργησαν περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας, με τις προσλήψεις να υπερβαίνουν τις αποχωρήσεις κατά 55.580.

Το 53,34% των νέων θέσεων αφορούσε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση. Τα μεγαλύτερα θετικά ισοζύγια καταγράφηκαν στα καταλύματα και στις υπηρεσίες εστίασης, όπου μόνο τον Μάρτιο δημιουργήθηκαν 27.325 περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που χάθηκαν.

Οι ειδικότητες που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση ήταν οι σερβιτόροι και οι μπάρμαν, με τις επιχειρήσεις εστίασης να προχωρούν σε 26.284 σχετικές προσλήψεις τον Μάρτιο, περισσότερες από 13.000 θέσεις για μάγειρες σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενώ αναγγέλθηκαν και προσλήψεις 6.226 λαντζέρηδων.

Επίσης αυξήθηκε η απασχόληση στο λιανεμπόριο,  με τις προσλήψεις πωλητών να αγγίζουν τις 16.600.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Στο 10,6% η ανεργία το α΄3μηνο

Σε 10,6% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Α ́ τρίμηνο 2026 ανήλθε

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε