Η παγκόσμια αναταραχή απειλεί την οικονομική σταθερότητα

5 λεπτά ανάγνωση
18 Δεκεμβρίου 2014

Η χθεσινή συνεδρίαση της Fed δεν κατάφερε να πείσει τους επενδυτές ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων είναι κοντά. Μπορεί η Yellen να τόνισε ότι εντός του πρώτου εξαμήνου μια αύξηση επιτοκίων θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, από την άλλη η αναφορά στην πτώση των τιμών του πετρελαίου και η διατήρηση της φράσης «αξιόλογο χρονικό διάστημα» ήταν τα αρνητικά σχόλια της χθεσινής ομιλίας.

Αυτό άλλωστε φάνηκε και από την αντίδραση των αγορών, με τον S&P 500 να καταγράφει ράλι πάνω από τα 2,00% και να φλερτάρει με έναν νέο πυθμένα.

Σε μια ξαφνική κίνηση, η ελβετική SNB υιοθετεί αρνητικά επιτόκια στο εύρος -0,25%/-0,75% και προκαλεί άνοδο στο EUR/CHF που αυτή την ώρα είναι στα 1,2085.

  • Στις χθεσινές Προεδρικές εκλογές, η κτβέρνηση απέτυχε να συγκεντρώσει τους επιθυμητούς βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος. Τα 160 «ΝΑΙ» δημιουργούν πονοκέφαλο για την ανάδειξη Προέδρου και την αποφυγή εκλογών.
  • Το δολάριο ενισχύθηκε έντονα με αποτέλεσμα να βρεθεί και πάλι στα υψηλά πέντε ετών.
  • Ο χρυσός κατάφερε να βρεθεί και πάλι στα $1.200.
  • Η μεταβλητότητα έχει αυξηθεί σημαντικά στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ανάλυση αγορών

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,2509 Υψηλό: 1,2514 Χαμηλό: 1,2319 Κλείσιμο: 1,2340

Η ισοτιμία δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις από τη δοκιμασία του ΚΜΟ 50 ημερών με αποτέλεσμα να βρεθεί για μια ακόμα φορά στην περιοχή του 1,2300. Οι πιέσεις στην ισοτιμία αναμένεται να συνεχιστούν με το πιθανότερο σενάριο να είναι η επιστροφή και δοκιμασία των χαμηλών στα 1,2246. Κλείσιμο κάτω από τα 1,2300 θα ενεργοποιήσει ακόμα περισσότερους πωλητές και οι πιέσεις θα είναι ιδιαίτερα έντονες.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,2300                 1,2330
1,2285                 1,2350
1,2270                 1,2380
1,2245                 1,2400

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και