Handelsblatt: “Και όμως η Ελλάδα πουλά”

4 λεπτά ανάγνωση
15 Μαΐου 2015

«Και όμως η Ελλάδα πουλά» είναι ο τίτλος άρθρου της Handelsblatt, ενδεικτικός του κλίματος και άλλων γερμανικών εφημερίδων, οι οποίες αναφέρονται στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά.

Η Handelsblatt επισημαίνει ότι, αν και αρχικά η ελληνική κυβέρνηση είχε σταματήσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, τώρα προκειμένου να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της χώρας αποφάσισε να αλλάξει στάση.

Η εφημερίδα εξηγεί ότι προφανώς η Ελλάδα υπέκυψε στις πιέσεις των πιστωτών της για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του 51% του Πειραιά.

Την ίδια εκτίμηση κάνει και η Frankfurter Allgemeine, η οποία προσθέτει ότι τρεις ξένες εταιρείες αναμένεται να υποβάλουν προτάσεις για την απόκτηση των μετοχών του ΟΛΠ.

Πιο σκληρό τόνο υιοθέτησαν η Rheinische Post, η οποία γράφει ότι η Ελλάδα προφανώς θέλει να πουλήσει τα ασημικά της για να αντιμετωπίσει την κρίση, και το Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει: «Κάτι γίνεται στην Αθήνα: έπειτα από μακρά περίοδο μπλοκαρίσματος η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά. Με αυτό τον τρόπο η χώρα αντιμετωπίζει την πίεση των πιστωτών της».

Εξάλλου το Spiegel προσθέτει ότι η πώληση του Πειραιά αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και