Henkel: Αύξηση εσόδων και πτώση των πωλήσεων στο β΄3μηνο

4 λεπτά ανάγνωση
22 Αυγούστου 2014

Πτώση 3,5% σημείωσαν οι πωλήσεις β’ τριμήνου της Henkel, κυρίως εξαιτίας της αποδυνάμωσης των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών αλλά και του δολαρίου ΗΠΑ, φθάνοντας στα 4,137 δισ. ευρώ. Ενίσχυση 3,3% των οργανικών πωλήσεων.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας – μετά την προσαρμογή για έκτακτα κέρδη, έκτακτες δαπάνες και δαπάνες αναδιάρθρωσης, βελτιώθηκαν κατά 2,1%, στα 674 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν στα 589 εκατ. ευρώ, από 607 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο του 2013.

Το προσαρμοσμένο περιθώριο κερδών προ φόρων και τόκων (EBIT) αυξήθηκε σημαντικά κατά 0,9% στο 16,3%, ενώ το 2013 ανερχόταν σε 15,4%. Η απόδοση των πωλήσεων άγγιξε το 14,2%, όπως ακριβώς και το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013.

Τα καθαρά έσοδα του τριμήνου αυξήθηκαν κατά 3,2% στα 446 εκατ. ευρώ. Έπειτα από την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας ύψους πέντε εκατ. ευρώ, τα καθαρά έσοδα του τριμήνου ανήλθαν στα 441 εκατ. ευρώ, από 418 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα του τριμήνου, μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας, ανήλθαν σε 499 εκατ. ευρώ, από τα 461 εκατ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο του 2013. Τα κέρδη ανά προνομιούχο μετοχή (EPS) αυξήθηκαν σε 1,02 ευρώ. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά προνομιούχο μετοχή αυξήθηκαν σε 1,07 ευρώ. Μετά την προσαρμογή, τα κέρδη ανά προνομιούχο μετοχή αυξήθηκαν κατά 8,4% σε 1,16 ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτογενές πλεόνασμα €4,369 δισ. στο α’ τρίμηνο

Στα 4,369 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το πρωτογενές πλεόνασμα,
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Αυξημένα κατά 70,7% τα έσοδα από τον τουρισμό στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

Σημαντική αύξηση εμφάνισαν στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2026 τα έσοδα από

Πρωτογενές πλεόνασμα €4,4 δισ. στο 3μηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου

Στα €4,393 δισ. ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία