ΗΠΑ: 4,4 εκατ. έχασαν την δουλειά τους την προηγούμενη εβδομάδα – 25 εκατ. άνεργοι σε 5 εβδομάδες

2 λεπτά ανάγνωση
23 Απριλίου 2020

Άλλοι 4,4 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν την δουλειά τους την εβδομάδα μέχρι τις 18 Απριλίου, με τον συνολικό αριθμό των αιτούντων επιδόματος ανεργίας εδώ και ενάμιση μήνα, να ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια.

Η άνευ προηγουμένου εκτίναξη στον αριθμό, πιθανότατα έχει οδηγήσει τον δείκτη της ανεργίας στο 15%-20%, εκτιμούν οι οικονομολόγοι.

Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από 25 εκατ. αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Το ποσοστό ανεργίας πρέπει να κυμαίνεται σύμφωνα με αναλυτές κάπου μεταξύ του 15% με 20%, επίπεδα τα οποία έχουν καταγράφει μόνο κατά τη Μεγάλη Ύφεση μετά το κραχ του 1929.

Σε λιγότερο από δύο μήνες η πανδημία εξαφάνισε όλες τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μετά την κρίση του 2008. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντ. Τραμπ: «Από τον Αύγουστο του 2028 δασμός 100% στα εισαγόμενα γενόσημα φάρμακα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τρίτη την πρόθεσή του να επιβληθεί στα

Γερμανία: Το ντίζελ ξανά πάνω από τα 2 ευρώ

Η νέα ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν προκαλεί νέους πονοκεφάλους στους οδηγούς στη Γερμανία.

Ο ρόλος της ενέργειας στον επίμονα υψηλό πληθωρισμό της Ελλάδας

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, η οποία αναμένεται να συμβάλει