Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια -πιθανή η αύξηση τον Δεκέμβριο

4 λεπτά ανάγνωση
2 Νοεμβρίου 2016

Αμετάβλητα, όπως αναμενόταν, στο 0,25% με 0,5% διατήρησε τα επιτόκια η Fed, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πως ενισχύεται η υπόθεση για μια αύξηση τον Δεκέμβριο.

«Η επιτροπή κρίνει πως η υπόθεση για μια αύξηση των επιτοκίων συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά αποφάσισε, για την ώρα, να περιμένει κάποιες περαιτέρω ενδείξεις για μεγαλύτερη πρόοδο προς τους στόχους της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η απόφαση για διατήρηση των επιτοκίων λήφθηκε με 8 ψήφους υπέρ και 2 κατά, αποτέλεσμα που αποτυπώνει ελαφρώς μεγαλύτερη συναίνεση σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, όπου είχαν μειοψηφίσει τρία μέλη της επιτροπής. 

Η εικόνα της αμερικάνικης οικονομίας που παρουσιάζει η κεντρική τράπεζα είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με αυτήν της ανακοίνωσης του Σεπτεμβρίου. Η Fed επαναλαμβάνει ότι η «η αγορά απασχόλησης συνεχίζει να ενισχύεται και η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας έχει κινηθεί υψηλότερα» σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.

Η διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα ήταν αναμενόμενη, εν όψει και των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Ωστόσο αναλυτές εκτιμούν ότι η αύξηση των επιτοκίων είναι πιθανή μέχρι το τέλους του έτους, επικαλούμενοι τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο sell off στα ομόλογα: Πληθωρισμός, πετρέλαιο και πολιτική κρίση στη Βρετανία τρομάζουν τις αγορές

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

ΗΠΑ: «Έκρηξη» στον πληθωρισμό παραγωγού στο 6% – Σήμα κινδύνου για νέες ανατιμήσεις

Νέο ισχυρό σοκ δέχεται η αμερικανική οικονομία από το μέτωπο του πληθωρισμού.
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού