ΗΠΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τους s-400

2 λεπτά ανάγνωση
9 Σεπτεμβρίου 2019

Κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας εξετάζουν οι ΗΠΑ για την αγορά των ρωσικών S-400, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν.

“Το εξετάζουμε, δεν θα προχωρήσω σε σχόλια όσον αφορά συγκεκριμένες αποφάσεις, όμως το εξετάζουμε”, δήλωσε σχετικά.

Μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ ζήτησαν από τη διοίκηση του Προέδρου Donald Trump να τιμωρήσει την Τουρκία για την αγορά του πυραυλικού συστήματος. Οι Η.Π.Α. έχουν ήδη πει ότι θα εμποδίσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα αεροσκαφών F-35 κατά τη διάρκεια της κίνησης.


Οι ΗΠΑ ανέφεραν από καιρό ότι η κίνηση της Τουρκίας είναι ασυμβίβαστη με το ρόλο της τόσο στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συντάγματος όσο και στο πρόγραμμα αεροσκαφών F-35, αν και ο Τραμπ σημείωσε επίσης ότι είναι απρόθυμος να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις στην κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

29 Μαΐου 1453. Η Πόλις εάλω…

Το τέλος μιας εποχής και μιας μεγάλης αυτοκρατορίας σήμανε η σημερινή ημερομηνία

Βαθαίνει η κρίση στην τουρκική αντιπολίτευση

Η πολιτική κρίση στην Τουρκία επιδεινώνεται.

Τραμπ, Ρούμπιο και Χέγκσεθ στην Αθήνα τον Ιούλιο

Επίσκεψη στην Ελλάδα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, του υπουργού Πολέμου, Πιτ