ΗΠΑ: Ετήσια άνοδος 2,9% στο εργασιακό κόστος

2 λεπτά ανάγνωση
31 Ιανουαρίου 2019

To εργασιακό κόστος κινήθηκε σταθερά υψηλότερα στις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση τα τελευταία δέκα χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης κόστους απασχόλησης ενισχύθηκε 0,7% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017, ο δείκτης πραγματοποίησε άλμα 2,9%. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερο από τον Ιούνιο του 2008.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν τριμηνιαία άνοδο την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Οι μισθοί, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 70% του κόστους απασχόλησης, σημείωσαν άνοδο 0,6% το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, οι μισθοί ενισχύθηκαν 3,1%. Τούτη είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τον Ιούνιο του 2008.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε άνοδο λόγω της έντασης στο Στενό του Ορμούζ

Οι αγοραστές ανεβάζουν τις τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, καθώς η

Ντ. Τραμπ: «Από τον Αύγουστο του 2028 δασμός 100% στα εισαγόμενα γενόσημα φάρμακα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τρίτη την πρόθεσή του να επιβληθεί στα

Γερμανία: Το ντίζελ ξανά πάνω από τα 2 ευρώ

Η νέα ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν προκαλεί νέους πονοκεφάλους στους οδηγούς στη Γερμανία.