HΠΑ: Η Βουλή καλεί την Deutsche Bank για τις σχέσεις της με τον Τραμπ

3 λεπτά ανάγνωση
24 Ιανουαρίου 2019

Κλήση από δύο σημαντικές επιτροπές της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων έχει λάβει η Deutsche Bank, σχετικά με τους δεσμούς της με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Την είδηση επιβεβαίωσε η ίδια η γερμανική τράπεζα με ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι προτίθεται να συνεργαστεί τόσο με την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών όσο και με εκείνη που είναι αρμόδια για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών.

Από την περασμένη εβδομάδα το Reuters είχε μεταδώσει ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται σήμερα από τους Δημοκρατικούς, επιθυμεί να εξετάσει τους επιχειρηματικούς δεσμούς του προέδρου με την Deutsche Bank, η οποία για ένα διάστημα ήταν η μόνη μεγάλη τράπεζα, που πρόσφερε χρηματοδότηση στον Τραμπ και οικείους του.  Παρόμοιες πληροφορίες μετέδωσε και το Politico.

«Είμαστε δεσμευμένοι σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις δύο επιτροπές προκειμένου να καθορίσουμε τον πλέον κατάλληλο τρόπο για την παροχή βοήθειας στην έρευνά τους» ανέφερε η τράπεζα στη ανακοίνωσή της. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Brent και WTI σε ισχυρή άνοδο μετά τη νέα ένταση ΗΠΑ – Ιράν

Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.