ΗΠΑ: Το Εμπορικό Επιμελητήριο απορρίπτει την «εντολή» Trump

2 λεπτά ανάγνωση
23 Αυγούστου 2019

Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ απέρριψε την “εντολή” του Τραμπ προς τις αμερικανικές εταιρείες να αρχίσουν να ψάχνουν αμέσως για εναλλακτικές λύσεις για τις δραστηριότητες τους στην Κίνα.

“Μολονότι συμμεριζόμαστε την απογοήτευση του προέδρου (σ.σ. για τους νέους δασμούς που ανακοίνωσε το Πεκίνο), πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη, εποικοδομητική δέσμευσή μας είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός”, ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής των διεθνών υποθέσεων του Επιμελητηρίου, Μάιρον Μπρίλιαντ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Ο χρόνος είναι καθοριστικής σημασίας. Δεν θέλουμε να δούμε περαιτέρω επιδείνωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας”, πρόσθεσε, καλώντας και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σύντομα σε μια εμπορική συμφωνία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.

Υποχωρεί το Brent εν μέσω προσδοκιών για επανέναρξη συνομιλιών ΗΠΑ–Ιράν

Απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, με το Brent να υποχωρεί κατά

Εκεχειρία ΗΠΑ – Ιράν: Τί αλλάζει σε πετρέλαιο, χρηματιστήρια και επιτόκια – Το νέο σκηνικό στις αγορές

Ραγδαία μεταστροφή καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ