Ιαπωνία: 11 νεκροί από πυρκαγιά σε γηροκομείο

2 λεπτά ανάγνωση
1 Φεβρουαρίου 2018

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ πέντε διασώθηκαν από πυρκαγιά σε γηροκομείο για ανθρώπους που ζουν με επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας στη βόρεια Ιαπωνία αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Οι 16 άνθρωποι διέμεναν σε ένα τριώροφο, ξύλινο κτίριο στο Σαπόρο, για το οποίο κατέβαλαν μηνιαίο ενοίκιο 36.000 γεν (περίπου 265 ευρώ), διευκρίνισε το NHK.

Τρεις από τους επιζήσαντες, ηλικίας μεταξύ πενήντα και ογδόντα ετών, εισήχθησαν σε νοσοκομείο, πάντως η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, ανέφερε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση.

Το γηροκομείο λειτουργούσε μια οργάνωση στο Σαπόρο η οποία συνδράμει ανθρώπους που έχουν μόνο προνοιακά επιδόματα για να ζήσουν, εφοδιάζοντάς τους με τρόφιμα και βοηθώντας τους να βρίσκουν δουλειές, εξήγησε το NHK.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Καρυστιανού: «Το όνειρο μου είναι βρεθώ σε debate με τον κ. Μητσοτάκη»

Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να βρεθεί σε debate με

Ασία: Ιστορικό ράλι για Nikkei και Taiex με φόντο πιθανή συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν

Ισχυρό ανοδικό ξέσπασμα καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, με τον ιαπωνικό Nikkei

Στ. Κούλογλου: «Για την Καρυστιανού ισχύει φράση εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος»

Ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε τη δημόσια παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού χρησιμοποιώντας τη