Ισπανία: Χρέος πάνω από το 100% του ΑΕΠ το 2015

2 λεπτά ανάγνωση
30 Σεπτεμβρίου 2014

Δημόσιο χρέος που θα ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ το 2015, προτού αρχίσει να μειώνεται από το 2017, προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ισπανίας που παρουσιάστηκε την Τρίτη.

Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να ολοκληρώσει τη φετινή χρονιά με δημόσιο χρέος στο 97,6% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον υπουργό Προϋπολογισμού Κριστόμπαλ Μοντόρο.

Το χρέος προβλέπεται να αυξηθεί στο 100,3% του ΑΕΠ το 2015, στο 101,5% το 2016, προτού μειωθεί στο 98,5% το 2017.

Οι προβλέψεις αυτές λαμβάνουν υπ’ όψιν τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, που προβλέπουν τον συνυπολογισμό των παράνομων δραστηριοτήτων (λαθρεμπόριο ναρκωτικών, πορνεία) στις εθνικές στατιστικές, θεωρώντας πως πρόκειται για εμπορικές συναλλαγές οι οποίες γίνονται «ελεύθερα», δηλαδή μεταξύ συναινούντων ενηλίκων.

Παράλληλα, προσμετρώνται και οι δαπάνες για τους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης και του στρατιωτικού τομέα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βατερλό στα γαλλικά ομόλογα, η απόλυτη ανατροπή στον «χάρτη» των αγορών

Το περιθώριο να αποφύγει μια κρίση χρέους η Γαλλία, τελειώνει, με την

Eurobank – Γαλλία: Οι προεδρικές εκλογές δυσχεραίνουν τη δημοσιονομική εξυγίανση

Η Γαλλία αντιμετωπίζει επίμονες δημοσιονομικές ανισορροπίες που αποκαλύπτουν διαχρονικές αδυναμίες του οικονομικού

ΙΟΒΕ: Ανάπτυξη 1,8% φέτος και 1,9% το 2027 – Οι έξι κίνδυνοι για την οικονομία

Το ΙΟΒΕ προβλέπει ανάπτυξη 1,8% φέτος και 1,9% το 2027, παρά την