Ιταλία: Στο 0,6% από 0,7% η ανάπτυξη φέτος σύμφωνα με το ΔΝΤ

3 λεπτά ανάγνωση
18 Ιανουαρίου 2025

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο περιόρισε τις προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης της Ιταλίας για το τρέχον έτος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΔΝΤ, το ΑΕΠ της Ιταλίας φέτος αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,6%, δηλαδή 0,1% λιγότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις του περασμένου Οκτωβρίου. Για το 2026 προβλέπεται αύξηση του 0,9%, ελαφρά υψηλότερη από την προηγούμενη έκθεση του διεθνούς οργανισμού που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του ΔΝΤ, η μικρή φετινή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης οφείλεται στη μείωση του ρυθμού απορρόφησης των πόρων του Ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε μεσοπρόθεσμες οικονομικές προκλήσεις, όπως και στη γενικότερη αβεβαιότητα που παρατηρείται διεθνώς στο πεδίο της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις προβλέψεις της ιταλικής κυβέρνησης, οι οποίες είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οικονομική ανάπτυξη της χώρας για το 2025 είχε τοποθετηθεί στο 1,2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοκαΐνη, κάνναβη και αλκοόλ βρέθηκαν στο αίμα της Μυρτούς

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, στο αίμα της Μυρτούς εντοπίστηκαν ίχνη κοκαΐνης,

Α. Πορτοσάλτε: «Ο Σκέρτσος είπε μια γνώμη δικαιούται να την πει»

Ο Άρης Πορτοσάλτε τοποθετήθηκε υπέρ του Άκη Σκέρτσου, τονίζοντας ότι κάθε πολιτικό

Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς: Η Ελλάδα κρατά χαμηλά τις αυξήσεις στα καύσιμα

«Η Ελλάδα καταγράφει από τις χαμηλότερες αυξήσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης».