JP Morgan: Η Ελλάδα δε θα χρειαστεί 3ο πακέτο, νέα πτώση αποδόσεων

5 λεπτά ανάγνωση
15 Μαΐου 2014

Περαιτέρω συρρίκνωση του ελληνικού spread “βλέπει” σε έκθεσή της η JP Morgan, δίνοντας σύσταση overweight για το 5ετές ομόλογο. Παράλληλα εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο, ενώ θεωρεί την επέκταση των δανείων ως την πιο ρεαλιστική λύση για την ελάφρυνση του χρέους.

Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος εκτιμά πως το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου – η διαφορά της απόδοσης έναντι του αντίστοιχου γερμανικού δεκαετούς ομολόγου βάσης (bund) -θα συρρικνωθεί περαιτέρω υποχωρώντας στα επίπεδα των 370 μ.β. έως το α’ τρίμηνο του 2015, ήτοι κατά 90 μονάδες βάσης χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Επίσης, χαρακτηρίζει το νέο πενταετές ελληνικό ομόλογο ως τον πιο ελκυστικό τίτλο για μακροπρόθεσμη τοποθέτηση σε όρους διακράτησης και ρευστοποίησης.

Η JP Morgan τοποθετεί κοντά στα 15 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για τη διετία 2014 – 2015, ενώ εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας καθώς αυτή η «τρύπα» μπορεί να καλυφθεί μέσω ενός συνδυασμού χρηματοδότησης από τις αγορές, χρήσης των υπολοίπων από το πακέτο για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, την επαναγορά ομολόγων από τις τράπεζες και την αποπληρωμή των ΕΤΕΑΝ ομολόγων.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη προβεί ή ανακοινώσει την επαναγορά προνομιούχων μετοχών ονομαστικής αξίας 3 δις. ευρώ που είχε αγοράσει το ελληνικό δημόσιο, σημειώνει στην έκθεσή του ο οίκος.

Όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, η JP Morgan δε «βλέπει» μεγάλο περιθώριο περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια του επίσημου τομέα και ως εκ τούτου θεωρεί ως πιο πιθανή και ρεαλιστική λύση την επέκταση του χρόνου ωρίμανσης των δανείων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

FED: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι τα επιτόκια – Τί περιμένουν οι αγορές

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται τα επιτόκια της Federal Reserve.

Τί φέρνει η αναβάθμιση της MSCI για το χρηματιστήριο και την οικονομία

Η απόφαση και της MSCI να αναβαθμίσει την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά στην κατηγορία των

ΟΔΔΗΧ: Στα €507 εκατ. οι προσφορές για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου – Υπερκάλυψη κατά 2,03 φορές

Με υπερκάλυψη και αύξηση της απόδοσης ολοκληρώθηκε η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου