Κ. Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ

3 λεπτά ανάγνωση
6 Μαρτίου 2015

«Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της κρίσιμης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της παράταξης, όπου η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως αρχηγοί που έχουν ηττηθεί σε εκλογές παραδοσιακά παραιτούνται.

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε πως ο ίδιος έχει φιλοδοξία να αναλάβει την προεδρία της ΝΔ, και τόνισε πως ακόμα και σε περίπτωση που συγκληθεί έκτακτο συνέδριο – όπως πρότεινε και ο ίδιος κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ – αυτό δεν θα σήμαινε «νομοτελειακά» πως θα τεθεί ζήτημα αρχηγίας.

Σημείωσε δε πως η παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη δεν ήταν πρόσκληση στον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί, αλλά μια παρατήρηση πως οι αρχηγοί είθισται να παραιτούνται μετά από μια ήττα.

Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της θέσπισης συγκεκριμένης θητείας για τον εκάστοτε πρόεδρο.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τη θέση του για σύγκλιση συνεδρίου, το οποίο όπως είπε θα προσδιορίσει το ιδεολογικό στίγμα και θα κατοχυρώσει συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες στη λειτουργία του κόμματος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού

Το σχέδιο Μητσοτάκη για εκλογές και τρίτη θητεία – Τα μηνύματα σε υπουργούς και βουλευτές

Με σαφές μήνυμα εσωκομματικής κινητοποίησης και φόντο τα σενάρια πρόωρων εκλογών κινείται

Κ. Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση είναι οπισθοδρομική κομπανία»

Ο Κώστας Τσουκαλάς επέλεξε διχαστικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς που